ChisinauProjects.eu

ChisinauProjects.eu

The European Projects of Chisinau Municipality

RomânăEnglish
 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Retea de canalizare pluviala, astupata intentionat

E-mail Print PDF

Săptămâna trecută, una din ţevele magistrale ale canalizării pluviale din zona Gării Feroviare, care intersectează bd. Iu. Gagarin, cu diametrul de 400 mm, a fost astupată intenţionat. În momentul când executau lucrările de conectare a receptorului cu colectorul de pe partea opusă a străzii, lucrătorii de pe şantier au descoperit în reţeaua de canalizare un dop, cu acelaşi diametru. În cazul în care nu era scos din ţeavă, acest dop ar fi blocat reţeaua pluvială.

Amintim că în zona Gării Feroviare din Chişinău se desfăşoară lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de canalizare pluvială. În rezultatul proiectului, vor fi reduse efectele ploilor torenţiale şi vor putea fi prevenite inundaţiile cauzate de precipitaţiile abundente, prin evacuarea apelor pluviale din Piaţa Gării. În acest sens, vor fi reconstruite reţelele existente şi vor fi extinse reţelele de canalizare din str. Aleea Gării, bd. Decebal, str. Fântânilor şi bd. Iu. Gagarin. Lucrările de construcţie sunt îndeplinite de către compania IM „Badprim” SRL.

Reamintim că proiectul „Canalizarea pluvială. Promovarea şi implementarea acţiunilor inovative  de schimbare a climei” este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Actorii non-statali şi autorităţile locale în dezvoltare” şi implementat de către Primăria municipiului Chişinău în parteneriat cu Primăria oraşului Odessa, pe parcursul a 30 luni (decembrie 2009 – iunie 2012) şi dispune de un buget total de 900.000 Euro, dintre  care  Primăriei municipiului Chişinău îi revin 737.147 Euro.

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău

bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova

Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708

e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md

 
You are here: Home Project News Retea de canalizare pluviala, astupata intentionat

Latest Articles

Popular Articles